Onsdag, 15. juni 2016

Christian skriver elleve tekster om kunst på statens museum for kunst

fra statens museum for kunsts hjemmeside:

(link til hæftet: https://issuu.com/smk.dk/docs/11tekster_web  pdf længere nede på denne side)

En flirtende Mariah Carey, hårdtslående heavy-metalmusik, Jacob Holdts amerikanske billeder – og en række udvalgte værker fra SMK. I en ny guide giver kunstner Christian Schmidt-Rasmussen tankerne frit spil i museets udstillinger, hvilket har resulteret i en række morsomme, anderledes og dybt personlige værktekster. 

Rundt omkring på SMK finder du en guide med værktekster i et lille hæfte. Som en del af SMK² har billedkunstner Christian Schmidt-Rasmussen udvalgt en række værker, sluppet tankerne fri og skabt nye værktekster, som du nu kan læse i det nye hæfte og online. 

Henover et år griber otte kunstnere ind i museets samling og skaber formidlingsformer, der giver dig nye perspektiver på og indgange ind i kunsten. Christian Schmidt-Rasmussens guide er anden i rækken af de otte kunstnerinterventioner. 

Kunstnerinterventionerne er kurateret af overinspektør og seniorforsker på SMK Marianne Torp og er en del af SMK² – en række eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter museets samlinger i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser. 
 

Under overfladen 
I guiden tager Schmidt-Rasmussen dig med på en personlig rejse rundt i museets faste udstillinger for at se nærmere på en række udvalgte værker – værker, der får ham til at gyse af velbehag, værker, som han ikke kan begribe, værker, som han kun orker i små doser, og værker, som han altid vender tilbage til. 

Du kan blandt andet få helt nye perspektiver på Svend Wiig Hansens værk Jorden Græder og komme under overfladen på en række af Schmidt-Rasmussens egne værker. Du kan også blive vidne til en nat på museet, hvor figurerne i Vilhelm Hammershøis værk Artemis bliver vagt til live gennem en hypermoderne dialog.

Med sin morsomme, vidende og afslappede tilgang til kunsten på væggene på museet i Sølvgade har Schmidt-Rasmussen skabt en række værktekster, som vidner om, at kunst kan få vidt forskellig betydning alt efter hvem, der kigger på den.

Afstikkere, der skaber nye fortællinger
Gennem afstikkere til blandt andet blockbusteren Ringenes Herre, tomme fodboldbaner, en flirtende Mariah Carey, hårdtslående heavy-metalmusik, demokratiets højborg og Jacob Holdts amerikanske billeder udfolder Schmidt-Rasmussen historierne i værkerne. 

Malerierne på væggen sætter tusindvis af tankestrømme i gang – rusker op i minder, erindringer og kick-starter fantasien. Og det er netop dét Schmidt-Rasmussen mener, at kunst kan "... som tilskuer begynder man jo altid at digte med. Og sådan opfatter jeg meget kunst: som en stafet som kunstneren giver videre til tilskueren. Ikke at der nødvendigvis er tale om fri leg, forstået på den måde, at det står en frit for hvad man får ud af kunstværket. Og så alligevel".

Hent guiden ved værkerne fra 1. juli
 

https://issuu.com/smk.dk/docs/11tekster_web

PDF ikon Download smkbogdanskweb.pdf (6.41 MB)

© Christian Schmidt-Rasmussen 2023. Websitet er støttet af Statens Kunstfond.

top